Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/prca5zjw/public_html/wp-includes/pomo/plural-forms.php on line 210
PR Care | В сезона на грипа и настинките изборът на подходящ препарат решава изхода от лечението - PR Care

Blog

В сезона на грипа и настинките изборът на подходящ препарат решава изхода от лечението

През зимата – сезонът на простудата и грипа, мнозина решават да се самолекуват и посягат към антибиотиците

”Те обаче не са ефективни при лечението на грип, защото са създадени да действат само срещу бактериите, но не и срещу вирусите, обясни проф. Диана Попова, специалист по „Уши, нос, гърло“ в болница „Царица Йоанна – ИСУЛ“ . Когато лекарите ги предписват, то е, за да бъдат преборени евентуално възникнали бактериални, но не и вирусни инфекции”, разясни специалистът. Проф. Попова подчертава, че антибиотикът трябва да се изписва  само, след като изследванията са доказали наличието на бактериална инфекция.

Ако диагнозата е грип, добре е да знаем, че той минава за не по-малко от 7-10 дни, през които е добре да си останем в къщи, за да помогнем на организма по-лесно да се възстанови от инфекцията. В днешното напрегнато ежедневие обаче, хората, които могат да си позволят толкова дълго да не ходят на работа, се броят на пръсти. Добрата новината, че облекчение на симптомите може да се постигне и за по-кратко време, стига да използваме подходящ продукт. Колкото по-комплексно действие има той, толкова по-бързо ще влезем отново във форма.

Епидемията от грип вече е в разгара си, почти в цялата страна. Грипът и усложненията от него са петата главна причина за смърността у нас.  По данни на Националната референтна лаборатория по грип и ОРЗ за периода 2016-2017 г. в България са заболели близо 1 750 000 човека.

Отскоро и на българския пазар се предлага продукт, който освен „традиционните“ оплаквания като висока температура, възпалено гърло, болки в главата и мускулите, облекчава и неприятната кашлица. Затова е добре Викс АнтиГрип Комплекс да се взема още при първите симптоми на заболяването. Благодарение на активната си съставка guaifenesine, той втечнява бронхиалния секрет и по този начин предотвратява по-нататъшни усложнения. Подходящ е за възрастни и деца над 12 години, а оптималната доза е едно саше на всеки 4 – 6 часа.

Според медицинско проучване, в 90% от случаите на настинка и грип се засягат както горните, така и долните дихателни пътища, което е и най-честата причина за възникване на усложнения. Ето защо Викс АнтиГрип Комплекс е незаменим помощник при вирусните инфекции. Ако дихателните пътища не бъдат лекувани навреме, не е изключено инфекцията да провокира  дълбока и раздираща кашлица, при която след няколко дни започва производство и отделяне на обилно количество храчки, придружено със стягане в гърдите, болка зад гръдната кост при дълбоко дишане и температура между 37 – 38 С. Това е в резултат на започнал да се развива остър бронхит. Забавеното или неадекватно лечение води след себе си упорити бронхити и ларингити.

Един от най-неприятните симптоми на простуда и грип е запушеният нос, който затруднява дишането и пречи на пълноценната почивка, което пък допълнително изтощава организма. В този случай на помощ идва Викс Синекс с алое и евкалипт, който е под формата на спрей. Бързо отпушва носа, действието му продължава до 12 часа и носи освежаващ и облекчаващ ефект. Продължителното му действие е доказано в проучване, при което е използван ЯМР (ядрено-магнитен резонанс). Преимущество е и фактът, че спреят е подходящ както за възрастни, така и за деца над 6 години.

Източник: MedicalNews.bg