Световна седмица за безопасност по пътищата – 06 – 12 май 2019 г.

Тази година световната седмица за безопасност по пътищата ще премине под мотото: „Лидерство за безопасност на пътя“, СПАСИ ЖИВОТИ #ГОВОРИ

ЛИДЕРСТВО ЗА БЕЗОПАСНОСТ ПО ПЪТЯ

 

СПАСИ ЖИВОТИ

 

#ГОВОРИ

 

 

 

 

 

 

Уважаеми колеги, от името на Офиса на Световната здравна организация в България, Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ и  Българска Асоциация на Пострадали при Катастрофи бихме искали да Ви поканим на 08 май  (сряда) от 11.00 ч. в Българска телеграфна агенция (БТА) на пресконференция по повод стартирането на Световна седмица за безопасност по пътищата – 06 – 12 май 2019 г.

 

Тази година световната седмица за безопасност по пътищата ще премине под мотото:  „Лидерство за безопасност на пътя“, СПАСИ ЖИВОТИ #ГОВОРИ. Тази тема се базира на тезата, че е необходимо по-силно лидерство във всяка една сфера на живота ни, за да се постигнат по-добри резултати в сферата на пътната безопасност по целия свят. Модерните, добре информирани лидери са тези, които са способни да представят визия за бъдещето.

Мисията на седмицата за безопасност по пътищата е да покаже добри практики за вдъхновяващо и влиятелно лидерство в рамките на правителства, международни агенции, фондации, училища и университети, частни компании и други. Безопасността по пътищата е ключова цел на ООН, като до 2020 г. е заложен спад от 50%.

 

Теми:

  • Данни от глобалния доклад на СЗО за безопасността по пътищата (2018).
  • Мисия и акценти за световната седмица за безопасност по пътищата 06 – 12 май 2019 г.
  • България – на второ място в Европа по смъртност на пътя. Пътнотранспортен травматизъм за 2018 година.
  • Нов модел на управление на политиката по безопасност на движението.
  • Безопасно превозване на децата. Употреба на детски седалки в автомобила. 70% от загиналите деца в България са били пътници в колите на родителите си.

 

Участници:

  • Скендер Сила- Представител на Световната здравна организация в България
  • Малина Крумова- Председател на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“
  • Владимир Тодоров- Председател на УС, Българска Асоциация на Пострадали при Катастрофи
  • Модератор: Елена Цонева – Папуджиева – PR Care

 

На събитието специален екип на „ЕНА Първа помощ“ ще направи демонстрация на оказване на първа помощ чрез специален манекен и ще обясни на практика основните правила за прилагане на първа помощ след пътен инцидент.

 

За допълнителна информация:

Елена Цонева-Папуджиева, PR Care – 0878 865077

Росяна Сотирова, PR Care – 0897 921690