СТАДА (STADA) приключи сделката по придобиването на Валмарк (Walmark), чрез която се сдобива с печелившо портфолио за Централна Европа

В България екипите на СТАДА (STADA) и на Валмарк (Walmark) отбелязаха сливането си с тематична конференция

 

 

  • Валмарк е водещ производител на продукти без рецепта  в Централна Европа, с директно присъствие в девет страни членки на Европейския съюз и продажби в повече от 40 държави.
  • С това придобиване СТАДА значително ще засили пазарните си позиции в Централна Европа, разширявайки портфолиото си от продукти без лекарско предписание.
  • Главният изпълнителен директор на СТАДА Петер Голдшмидт заяви: “С придобиването на Валмарк ще изградим печелившо портфолио в  Централна Европа и ще засилим международното присъствие на нашия бизнес.”


Бад Вилбел
, 5 март 2020 г. – Акционерното дружество СТАДА Арцнаймител АГ (STADA Arzneimittel AG) обяви, че приключва успешно сделката във връзка с предварително обявеното придобиване на дружеството Валмарк а.с. (Walmark a.s.) от Мид Юропа Партнърс (Mid Europa Partners). Това придобиване дава възможност на СТАДА значително да разшири глобалното си портфолио от брандирани продукти благодарение на богатата гама от продукти на Валмарк (витамини и минерали, продукти за детско, женско и мъжко здраве, продукти за грижа за ставите, за стомашно-чревния тракт и продукти против настинки и грип).

 

“СТАДА и Валмарк ще създадат печелившо портфолио за Централна Европа: със стратегията за растеж на СТАДА и подчертания фокус на Валмарк върху иновациите, ние още повече ще глобализираме целия си бизнес и ще продължим да вървим по пътя към постигане на основната си цел – да станем лидер в областта на  продуктите без рецепта  и генеричните лекарства в Европа”, заяви Главният изпълнителен директор на СТАДА Петер Голдшмидт.

 

Компанията Валмарк (Walmark) е производител на утвърдени и с водещи пазарни позиции брандове (продукти без рецепта)  в Централна Европа. Основана през 1990 година и базирана в Чехияа, Валмарк е с директно присъствие в девет държави от Европейския съюз, включително Чешка република, Словакия, Полша, Унгария, България, Румъния, Литва, Латвия и Естония, и продава своите продукти в повече от 40 държави в целия свят. Компанията има повече от 540 служители, като близо 150 от тях работят в завода в гр. Тринец в Чехия.

 

“С нетърпение очакваме да присъединим високотехнологичната производствена база на Валмарк в Тринец към глобалната си производствена мрежа. Нещо повече, ние планираме да произвеждаме избрани продукти на СТАДА в Тринец, като по този начин не само ще се възползваме максимално от наличния експертен опит, но и ще използваме производствения капацитет, за да подпомогнем постоянно растящите продажби  ръст на обемите”, съобщи Генералният директор по производствените технологии на СТАДА Мигел Паган Фернандес.

 

Според управителя на “СТАДА ФАРМА България” ЕООД Деян Лаковски, българския пазар е от голямо значение за СТАДА Груп. “С придобиването на Валмарк, СТАДА България ще си осигури място сред първите пет компании на пазара на продукти без рецепта и ще бъде на път да се превърне в  една от десетте най-големи фармацевтични компании в нашата страна. С разширеното си портфолио и утвърдените брандове, новото дружество определено ще бъде повече от сбора на отделните си части, като в същото време продължава да изпълнява ангажимента си да предлага висококачествените и достъпни продукти”, заяви Лаковски.

 

Относно STADA Arzneimittel AG
Централата на дружеството STADA Arzneimittel AG е в Бад Вилбел, Германия. Компанията следва стратегия, структурирана около два „стълба“ – генерични лекарства, включително специални медикаменти, и продукти за грижи за здравето без лекарско предписание. STADA Arzneimittel AG продава своите продукти в близо 120 държави. През 2018 финансова година СТАДА е отчела нетни продажби на Групата в размер на 2 330.8 млн. евро и печалба преди данъци, лихви и амортизации (EBITDA) в размер на 503.5 млн. евро. Към 31 декември 2018 г. СТАДА има 10 416 служители в целия свят.

 

 

Допълнителна информация за журналисти:

PR Care/PR агенция/Бул. Македония, No 12/София 1000

Лице за контакт: Елена Цонева – Папуджиева/ Телефон: +359 878 865077/Имейл: elena@prcare.bg

Лице за контакт: Росяна Сотирова/Телефон: +359 897 921690/Имейл: rosyana@prcare.bg

Или ни посетете на адрес: www.prcare.bg