Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/prca5zjw/public_html/wp-includes/pomo/plural-forms.php on line 210
PR Care | България ще е домакин на Първа научна конференция за Централна и Източна Европа по тиреоидни заболявания - PR Care

България ще е домакин на Първа научна конференция за Централна и Източна Европа по тиреоидни заболявания

За първи път се учредява Югоизточен европейски клуб по ендокринни тумори

По инициатива на Българското дружество по ендокринология и Първата в България  онлайн платформа за социално значими заболявания Портал на пациента (www.portalnapacienta.bg) на 10 и 11 май 2019 г. в Централния военен клуб в София ще се проведе Първа научна конференция за Централна и Източна Европа по тиреоидни заболявания.

 

Двадесет и осем световно признати експерти по болести на щитовидната и паращитовидната жлеза ще споделят опита си пред над 300 ендокринолози от България и Европа в първата по рода си Научна конференция за Централна и Източна Европа по тиреоидни заболявания. Ще бъдат представени най-новите научни разработки в областта на патологията на щитовидната жлеза и на калциево-фосфорната обмяна. Ще се обсъждат профилактични, диагностични и лечебни методи за тази група заболявания.

 

Една от най-важните мисии на конференцията е учредяването на Югоизточен европейски клуб по ендокринни тумори (Southern European Club of Endocrine Tumors – SECET). „Инициативата е на проф. Румен Пандев – ендокринен хирург, член на Европейската асоциация на ендокринните хирурзи (ESES), който непрекъснато търси нови методики, техники и възможности за лечение на ендокринните тумори”, обясни председателят на Българското дружество по ендокринология проф. Анна-Мария Борисова – “ Този клуб си поставя за цел да подобри качеството на живот на пациентите с ендокринни тумори чрез мултидисциплинарен подход в диагностиката, лечението, рехабилитацията и социалната интеграция.”

 

За първата среща на SECET в София ще дойдат изявени специалисти от Австрия, Гърция, Русия, Украйна, Турция, Грузия и Румъния. В подкрепа на инициативата от Сеул (Корея) ще пристигне и проф. д-р Кюнг Те – генерален секретар на Азиатско-тихоокеанската асоциация по тиреоидна хирургия.

 

Водещата тема на конференцията е „Диагностиката и лечението на рака на щитовидната жлеза”. На нея са посветени три сесии с участието на български и чуждестранни ендокринни хирурзи, ендокринолози, радиолози и патоморфолози.

 

Ще се дискутират също автоимунните тиреоидни заболявания, нарушенията в калциево-фосфорната обмяна, проблемите на йодния дефицит, бременост и хипотирeоидизъм, както и подходите в лечението на хиперпаратиреоидизма.

 

В съпътстваща програма на научната конференция ще се проведе Първата пациентска конференция за Централна и Източна Европа по тиреоидни заболявания, организирана от ВИОМ (Сдружение на засегнатите от заболявания на щитовидната жлеза).

 

Своя опит ще споделят представители на най-успешните пациентски организации от Германия, Холандия и други европейски страни.

 

Пациенти ще имат възможност да се срещнат с експертите по ендокринна хирургия на рака на щитовидната жлеза – проф. д-р Кюнг Те (Кор), проф. Румен Пандев, Сергий Шеренко (Укр), Атакан Сезер (Тур), Бруно Нидерле (Ав), Димитриос Линос (Гър) и др.

 

За допълнителна информация за Първа научна конференция за Централна и Източна Европа по тиреоидни заболявания:

http://endo-bg.com/first-scientific-conference-for-central-and-eastern-europe-on-thyroid-diseases/

 

Елена Цонева – Папуджиева- ПР Експерт, PR Care

0878  865077, prcarebulgaria@gmail.com

 

Росяна Сотирова- ПР Експерт, PR Care

0897  921690, prcarebulgaria@gmail.com