Blog

Със съдействието на СЗО НЦЗПБ получава лабораторна апаратура, дарение, закупено със средства от правителствата на Германия и САЩ

Дарението е на стойност 129 730.80 лв., с ДДС

Уважаеми колеги,

От името на Световната здравна организация в България,  бихме искали да ви поканим на официална церемония по приемане на дарение и представяне на лабораторна апаратура за Национален център по заразни и паразитни болести (НЦЗПБ).

 

Събитието ще се проведе на 22.02.2023 (сряда) от 13:00 ч. в сградата на НЦЗПБ  в заседателната зала (зала 17), София, бул. “Янко Сакъзов “26.

 

На церемонията ще присъстват:

 

–Катя Ивкова – заместник-министър на здравеопазването

–Доц. Околийски- управляващ офиса на СЗО в България

–Професор Д-р Ива Христова- директор НЦЗПБ

–Експерти от НЦЗПБ

Дарението е на стойност 129 730.80 лв., с ДДС и е подкрепено от СЗО, България чрез средства на правителствата на Германия и САЩ.

 

Новата апаратура включва уреди за лабораторна диагностика като лабораторни микроскопи, биомедицински хладилник, вани за хоризонтална гел електрофореза, ламинарни боксове за биологична безопасност, лабораторен автоклав, системи за хоризонтална електрофореза и др. Те ще повишат капацитета на НЦЗПБ за ефективни изследвания и контрол на редица заболявания и за подобряване на общественото здраве в България.