Because we care
WE CARE. WE CARE A LOT. IT'S KINDA OUR THING

Новини

0

ВРЕМЕ ЗА УСКОРЕНИЕ: ЗАЕДНО СРЕЩУ РАКА В БЪЛГАРИЯ И ЕВРОПА

Официална среща на тема „Заедно срещу рака в България и в Европа“ събра на кръгла маса в Народното събрание на 19 март 2024 г. главния изпълнителен директор на Европейската организация за борба с рака Майк Мориси, пациентски организации, медицински дружества, водещи медици, политици и народни представители.
0

ЗА ВТОРА ГОДИНА ТЕВА – БЪЛГАРИЯ НАГРАДИ ПАЦИЕНТСКИ ПРОЕКТИ С ДАРИТЕЛСКАТА СИ ПРОГРАМА „ЗАЕДНО ЗА ЗДРАВЕ“

Шест от общо 26 проекта на неправителствени и пациентски организации спечелиха конкурса на ТЕВА България „Заедно за здраве“ и бяха отличени на специална церемония. Водещ на церемонията беше поетът и писател Гери Турийска, а наградите връчваха победителите в първото издание през 2022 г.
0

С НАУЧЕН ФОРУМ ОТБЕЛЯЗА СВОЯТА 75-ГОДИШНИНА СПЕЦИАЛИЗИРАНАТА БОЛНИЦА ПО ХЕМАТОЛОГИЯ

75 години от създаването си отбеляза с научен форум Специализираната болница за активно лечение на хематологични заболявания (СБАЛХЗ). Лечебното заведение е приемник на създадения през 1948 г. Научноизследователски институт по хематология и кръвопреливане с клинична база и с годините се утвърди като център с национално значение за диагностика и комплексно лечение на хематологични заболявания.
0

ИМУНОТЕРАПИИТЕ ПРАВЯТ РЕВОЛЮЦИЯ В ЛЕЧЕНИЕТО НА МЕТАСТАТИЧЕН РАК

През двата дни на Националната конференцията IO365 v3 изявени български медицински онколози, хематолози, имунолози, дерматолози, гастроентеролози, лъчетерапевти и други специалисти представиха и обсъждаха актуални проблеми в имунолечението на рака.